Gyermekkönyvtár

 

Kedves Gyerekek! Kedves Szülők!

Látogassatok el gyermekkönyvtárunkba, ha szeretitek a meséket, a kalandot, az időutazást.

Számtalan mesés- és verseskönyv, az ifjúsági irodalom sikerkönyvei, kalandos, történelemi, romantikus, lányregények és fiúregények, sorozatok közül válogathattok.

Várunk Titeket, ha kíváncsiak vagytok a nagyvilágra, választ kerestek kérdéseitekre, ha versenyre, pályázatra készültök vagy a házi feladat megoldásához kerestek segítséget, hiszen sok hasznos tudást nyújtanak az ismeretterjesztő- és kézikönyveink.

Térjetek be hozzánk, ha kellemesen szeretnétek tölteni a szabadidőtöket.

Kikapcsolódhattok a korosztályotoknak szóló folyóiratok, magazinok lapozgatásával, vagy társasjátékozhattok a barátaitokkal, internetezhettek, és játszhattok a Nintendo Wii-vel is.

Pici babáknak szóló mondókás kötetek, versek is kölcsönözhetők, amelyeket születésüktől fogva figyelmesen hallgatnak a gyerekek. Szülővel, testvérrel jöhet a kicsi gyerek a könyvtárba, mindenkinek találunk korának, életkori sajátosságainak megfelelő könyvet!

 

Hogyan lehetsz az olvasónk?

 

Beiratkozás:

A gyermekkönyvtár olvasója lehetsz, ha egyik szülőd ( vagy gondviselőd) írásos jótállásával rendelkezel. A jótállási nyilatkozatot a gyermekkönyvtárostól kell kérned. A beiratkozásnak alsó korhatára nincs, felső korhatára 14 év.  Beiratkozáskor kapsz egy olvasójegyet a gyermekkönyvtárostól, amit meg kell őrizned és vigyáznod kell rá.

A beiratkozás 16 éves korig ingyenes!

 

Kölcsönzés:

Egy alkalommal maximum 6 könyvet vihetsz haza. A könyvek 4 hétig lehetnek nálad, a kölcsönzési idő végéről a gyeremkkönyvtáros minden alkalommal ad egy emlékeztetőt. A könyveket természetesen hamarabb is visszahozhatod, sőt  lehetőséged van a kölcsönzési idő hosszabbítására is. Ebben az esetben ne felejts el szólni a gyermekkönyvtárosnak!

Nagyon fontos, hogy betartsd a kölcsönzési határidődet, mert a határidőn túl visszahozott könyvek után késedelmi díjat kell fizetni: könyvenként, naponta 2 Ft-ot és a postai költséget (150 Ft).

 

Számítógép használat:

Beiratkozott olvasóként 1/4 óráig ingyen internetezhetsz. Minden további megkezdett 1/4 óráért 100 Ft-ot kell fizetni.

 

Nintendo Wii használata:

Érkezési sorrendben játszhattok a Nintendo Wii-vel 14 órától.

 
 
 
 

Belépés

Online Katalógus

Online Katalógus

 

Időjárás